I 2008 kom filmen «The Wrestler». Det var Mickey Rourke som hadde hovedrollen.
For de som ikke har sett filmen er det nok ikke spesielt overraskende at den handler om en aldrende wrestler. Nemlig Randy – som ble kalt for «The Ram». Han hadde sin storhetstid på 1980-tallet, 20 år senere hadde han forlatt de store arenaene og deltok kun på mindre arrangementer for å tjene til livets opphold. Mange kan kanskje gjette seg til hvordan filmen utvikler seg etter dette.
Priser og nominasjoner
«The Wrestler» fikk «Gulløven» under filmfestivalen i Venezia i 2008. Hovedrolleinnehaveren Mickey Rourke ble nominert til Oscar, og stakk av med en Golden Globe for beste mannlige hovedrolle.
Kan du gjette hvem som skrev tittelsangen «The Wrestler»?
Mange sitter nok på svaret på dette spørsmålet, men om du ikke gjør det, er det ikke sikkert du blir veldig overrasket. Det er Bruce Springsteen som skrev denne tittelsangen, og han vant en Golden Globe for beste originale filmsang.
Selv om filmen kom ut i 2008 i USA, måtte vi som bor i Norge vente helt til februar i 2009. For mange var denne ventetiden kanskje lang, mens andre visste ikke engang at filmen var «på vei».
På filmnettstedet IMDb har filmen fått 7,9 stjernepoeng, av 10 mulige. Med andre ord er det mange som syntes dette var en god film det er verdt å se.
Er dette en typisk «mannefilm»?
Det er helt sikkert flere menn enn kvinner som synes brytingens verden er noe av det mest spennende som finnes. Likevel er det trolig mange damer som også synes det er fascinerende å se på menn som bryter (eller kvinner). Dessuten er dette en drama som prøver å fortelle en historie, det er ikke nødvendigvis slik at brytingen er det mest sentrale – men heller den faktiske historien som ligger bak.
Lett å kjenne seg igjen i handlingen
Mange kan kjenne seg igjen i det å ha vært utrolig god på noe, for å lenge etterpå innse at storhetstiden er over og at man nå er på et litt «kjedelig» og «traust» sted.
Store muskler, fine kropper, harde kamper og mye følelser. Dette er noe alle kan like og sette pris på. Altså kan trolig de fleste like denne filmen.
Filmen gir oss ikke bare et kult innblikk i miljøet, men den inneholder mange gode budskap og viser til noe vanskelig og sårt. Det å skulle reparere livet sitt. Alle kan trå feil, og det er mange av oss som til tider må rette opp i ting. Dette gjør at det er lett å leve seg inn i karakterens verden, følelser og historie.
Troverdige karakterer
En film som handler om en stor og eldre kar som driver med bryting kunne fort blitt både latterlig og utroverdig. Heldigvis har hovedrollen skjønt hva som er viktig, han leverer en utrolig troverdig karakter som gjør det lett å følge med på handlingen – og faktisk tro på den.
Uten troverdige karakterer er det nesten umulig å like en film. Det er noe av det viktigste en handling kan inneholde.
Teknisk god
Det hjelper at filmen i tillegg til alt det som allerede er nevnt, også er teknisk god. De som har regissert, filmet og redigert har visst hva de har drevet med. De har gjort sitt beste for å oppnå et godt resultat.
Mange gråt
Filmen er relativt sterk og har mange scener vi kjenner på kroppen. Det er nok mange som gråt et par skvetter da de så denne filmen om «The Ram». Tårer er et godt tegn når det kommer til film.
Har du sett «The Wrestler»? Hvis ikke burde du se den nå.